onsdag 24 februari 2010

Antisemitismens röda ansikte

Just nu flyr Malmös judar från staden. Attackerade av vänsterextremister och antisemitiska muslimer, medan stadens ledare ser på och låter det hända. Nej, snarare driver på det hela genom att beskylla judarna för att inte ta ställning mot Israels ockupation av Gaza.

Jag känner mig illamående av att detta kan få låtas ske, här i Sverige! Vad har hänt med vårt land! Vi, den tysta majoriteten måste sluta blunda för vad som håller på att ske och sätta ned foten. Här i vårt land är vi alla jämlikar och INGEN skall behöva jagas på grund av sin religion eller sitt ursprung.

Själv kommer jag att på onsdag nästa vecka delta i en dagslång konferens om Israel. Sveriges judar behöver vänner just nu, jag hoppas att du är en av dem!

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. förfärligt... Att hänvisa till ett lands politik, är det ett legitimt sätt att försvara antisemitism? Bör inte judar och irsaelisk politik betraktas separat?

  Tycker man stöter på dessa antisemistiska krafter lite var stans, men tyvärr aldrig stött på en begriplig eller logisk förklaring till antisemitismen, förutom det som sägs av judarnas egen religion och har gjort över tusen år, att de alltid kommer vara förföljda på grund av sin tro m.m., och förunderligt nog går att förstå utifrån dessa "svar"..

  En mycket stark motsägelse till att Israel är orsak till antisemitistiska krafter är förintelsen av judarna, som pågick en tid innan staten Israel bildades.
  Fördold antisemisim, man kan ju undra.

  SvaraRadera
 3. Men det glädjer mig verkligen att du tar upp och vill försvara grundläggande, mänskliga rättigheter. Det är en bristvara för vissa människor i världen, och jag hoppas inte Sverige flyter med den strömmen. Lycka till på konferensen! :)

  SvaraRadera