måndag 16 maj 2011

Varför har S 81,4% av rösterna i Bergsjön?

Har inte bloggat på ett tag så jag tänkte jag börjar lite light med att lyfta en observation jag gjort i samband med omvalet. I ärlighetens namn var detta något jag även reagerade på efter valet 2010 och lite sådär gått och väntat på att någon "seriös" aktör skulle granska, men det har såvitt jag kunnat se inte skett.

Nu kanske du som läser detta ställer dig själv frågan "varför reagerar han på att S får 81,4% av rösterna i Bergsjön?".

Helt klart en relevant fråga, men när inte ens Alexandr Lukasjenko lyckas få den typen av siffror då tycker jag inte att man behöver gå in särskilt djupt på varför, utan det räcker med att konstatera att den presenterade informationen är i varje fall värd att titta lite närmare på.














Tycker du att det inte är intressant? Ja sluta läs då.

Bergsjön är dock på intet sätt unikt. Val.se utgör en alldeles underbar databas för oss valnördar, informationen är lättillgänglig och pedagogiskt presenterad. Av den anledningen blir det inte heller särskilt svårt att luska fram saker och ting som "sticker ut".

Om vi flyttar oss lite nordöst från Bergsjön hamnar vi i Vivalla i Örebro, där går liknande siffror att finna.

Rör vi oss tillbaka i tiden och mot Stockholm hittar vi Tensta.

Nu skulle kunna fortsätta men jag tror att alla ni som läser börjar se trenden. Inte ens i de sossigaste av sossefästen som Seskarö i Haparanda når man upp till den här typen av ensidig partidominans.

Så nu är frågan till dig som läser detta, densamma som den jag började med. Varför ser det ut såhär? Har borgligheten missat något? Jag tror det.

1 kommentar:

  1. Så moderat politik och eller moderat kampanj har inte lyckats i områden där det bor en betydande mängd "fattiga", "lågutbildade" och arbetslösa. När moderaterna har den faktiskt bästa politiken för att lösa sådana problem. Om man ser rent krasst på verkan av förd politik och lyfter bort intentioner och glorifierande ord som ofta presenteras från vänster där deras politik resulterar i bidragsberoende, tydliga tröskeleffekter, eliminerande av insitament att verkligen hitta ett jobb, skapande av "ghetton"(miljonprojekt områden) som finansierats med befolkningens tilltänkta framtida pensioner, ett totalt misslyckat penssionssystem, cetralplanering av hur befolkningen ska göra mycket av sina vardagssysslor, en riktig flumskola, låg valfrihet, jantelagsmentalitet och utlåsning från arbetsmarknad via "för höga" lägsta löner. För att tangera ett smärre axplock av vänsterpolitik förd av sossar i Sverige från 60-talet fram till i dag. Det är lösningarna på t.ex. ovanstående problem vi moderater måste bli mycket bättre på att föra fram till Sveriges befolkning.

    SvaraRadera